Sommeren 2022 har vi på Camp Hudøy gjennomført et prosjekt kalt Fremtidslaboratoriet. Prosjektet springer ut av Hudøy sitt strategipunkt om At Camp Hudøy skal bidra til å synliggjøre og påvirke hvordan det er å være ung i dag. 

Prosjektet har vært drevet av ungdom og unge voksne (17-22 år) – de fleste ansatt gjennom Nabolagshuset Petersborg på Ensjø og med masse erfaring fra arbeid med barn.  
Ungdommene tok med seg kamera til ordførerens kontor før sommeren og spilte inn en film hvor ordføreren spør Hudøybarna om råd. Denne filmen har de derfor brukt som utgangspunkt for en rekke samlinger med ulike aktiviteter – alle med et mål om å la høre hvilke kloke råd barn og ungdom har for både fremtiden og hvordan det er å være ung i dag. 

Timesvis med visdom, gode refleksjoner, håp og ønsker er klippet sammen til en 30 minutters film med viktige temaer som skole, fritid, identitet, sosiale medier m.m. Vi er skikkelig stolte av filmen som du kan se lenger ned. 

Prosjektet og denne filmen er Stiftelsen Hudøy sitt første steg mot å bidra til å synliggjøre og påvirke hvordan det er å være ung i dag – og gleder oss til å gjøre dette på forskjellige måter i årene som kommer.  Link til filmen her: