Camp Hudøy

barn med ryggen til som holder rundt hverandre i solnedgang

Camp Hudøy


Camp Hudøy – massevis av moro ved sjøen!
Hva skal du gjøre i sommerferien, mens mamma og pappa jobber? Bli med til Camp Hudøy! Vi vil invitere deg og dine venner til en magisk sommer-øy utenfor Tjøme i Oslofjorden. Camp Hudøy har som mål å lage en ferie for deg og dine venner som du aldri glemmer!

Hudøy ligger i Tønsbergfjorden rett vest for Tjøme – to timer fra Oslo. Øya er på tretten hundre mål, med mange omkringliggende småøyer og holmer. Hudøy har elleve leirsteder/kolonier hvor jenter og gutter fra 2.-7. trinn vil bo. 2.-3. trinns elever er på Hudøy i 5- dager og bor blandet med gutter og jenter. 4.-7. trinns elever er delt i egne gutte- og jente leirer/kolonier. Over fire hundre barn er på øya samtidig. Hudøy er en foreldrefri sone, og i tolv dager vil en rekke unge mennesker arbeide for at du skal få en ferie du sent vil glemme. Alene eller med en venn vil du få muligheten til å møte gutter og jenter fra hele Oslo.

Camp Hudøy er årets høydepunkt, kanskje ikke rart når du blant annet kan oppleve:

  • Ut på tur og utforske nye steder på øya
  • Seiling, roing, krabbefiske og bading
  • Strandliv
  • Tegning, maling og fletting av vennskapsbånd
  • Grøss-og-gru-fortellinger lest av folk fra Deichmanske bibliotek
  • Ballspill
  • Høytlesing ved sengetid
  • lek og moro, uten mobil og tekniske duppedingser
  • Klatre i det hule treet og kanskje møte på den grønne mannen?

I tillegg til alt dette kan du spille fotball på en av våre ti gressbaner eller bade på strender av mange slag. Bli med på flaggparader, beachparty eller kanskje du vil koble av med en bok fra vårt bibliotek vi har i samarbeid med Deichman? Du er invitert til diskotek på kveldene, utekonserter og overnatting i naustet. Krabbefiske, kolonikamper, kveldsbading, knising på sovesalen, seilerskolen og båtturer hører selvsagt med. Her kan du lese mer om hva du kan gjøre og oppleve i ferien din.

Og det beste? På Hudøy kan DU være med å bestemme hvordan ferien din skal være!

I 2016 feiret vi at det har vært feriekoloni på Hudøy i 100 år! Siden sommeren 1991 har Hudøy vært drevet av Stiftelsen Hudøy, et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Oslo Kommune. Formålet er å gi alle skolebarn i Oslo et innholdsrikt og trygt ferietilbud. Nesten alle barn som har vært hos oss vil tilbake, et tegn på at de trives! På Camp Hudøy kan barn fra 2.–3. trinn få opphold hos oss i 5 dager, mens oppholdet varer i 12 dager for barn fra 4.–7. trinn. I år har vi plass til 1390 barn i løpet av skolens sommerferie! Man kan søke om plass selv om man har vært på Hudøy tidligere.