Vanlige spørsmål

Skal du på Camp Hudøy?


Man kan dessverre ikke se hvilken ventelisteplassering man har, men på denne siden kan du se hvor mange som totalt står på venteliste til alle de ulike campene. Forhåpentligvis gir det et godt nok grunnlag til å vurdere om man skal flytte seg fra venteliste på en camp, til venteliste på en annen.

Legg gjerne merke til at det er stor forskjell på søkertallene til de ulike periodene. Det er for eksempel svært korte ventelister til nesten alle campene i 2. periode.

Opprykk fra venteliste skjer fortløpende. Når noen med tildelt plass sier fra seg plassen sin, rykker den øverste på ventelista automatisk og umiddelbart opp og fyller den plassen. Så sendes det ut et automatisk epostvarsel til den heldige.

De som er tildelt plass har ingen konkret frist for å melde seg av, og dermed kan opprykk fra venteliste skje når som helst fram til campstart.

Godt spørsmål! Dette ser ut til å være en svakhet i systemet. Heldigvis finnes det en løsning:

 1. Logg ut av min side.
 2. Gå inn på campoversikten på nytt, uten å være innlogget som foresatt.
 3. Du skal nå kunne se ventelistestatus til alle de forskjellige campene, inkludert den du selv står på.

Klikk her for å gå til campoversikten.

Det er ingen konkret frist for å melde seg av, men av hensyn til de som står på venteliste oppfordrer vi til raske avgjørelser. Vi går ut ifra at de som ikke melder seg av ønsker plassen, og sender faktura for oppholdet i løpet av mai en gang. Om du planlegger å melde deg av er det derfor lurt å gjøre det før den tid, så slipper du å bli fakturert unødvendig.

Avmeldinger mindre enn 21 dager før campstart vil ikke bli refundert.

Camper for 2.-3. trinn = 5 dager.

Camper for 4. trinn og eldre = 12 dager.

Prisene på Camp Hudøy er inntektsregulert. Klikk her for å se fullstendig og oppdatert prisliste.

Nei, men det er ikke store aldersforskjellen. Vi grupperer to og to klassetrinn sammen på hver camp. Det finnes camper for 2. og 3. trinn (5-dagersleir), og camper for 4.-5. trinn, 5.-6. trinn og 6.-7. trinn (12-dagersleir). I tillegg arrangerer vi «bonusleir» for ungdommer på 8.-9. trinn som har deltatt på ordinære camper tidligere år. Også her er varigheten 12 dager.

31. mars.

Nei, det er du ikke. Det er loddtrekning på plassene til Camp Hudøy. Vi har de siste årene hatt rundt 2500 søkere, og kun 1370 plasser hvert år. Databasen er ny hvert år og det spiller ingen rolle om du tidligere har deltatt eller søkt på Camp Hudøy eller ikke for å få plass.

Ja, vi lagrer ikke informasjon om barna fra år til år, så du må opprette og legge inn informasjonen på nytt for hvert år.

Jada, du kan helt fint søke nå og ettersende skattemeldingen når den kommer. Det vil si, fristen for å søke plass på Camp Hudøy er ikke det samme som fristen for å laste opp skattemelding. Vi har ikke egentlig en egen frist for dette, men en eller annen gang før vi sender ut faktura for oppholdet hadde vært kjekt.

Du hører til i klassetrinnet for den klassen du går i før sommeren. Går du i 5. trinn på våren og skal opp i 6. trinn til høsten, skal du søke på camp for 5. trinn.

Klikk her for å se fullstendig campoversikt for årets Camp Hudøy.

Ja, søsken som er søkt inn av samme foresatt får plass i samme periode, men fordeles på ulike camper ut ifra alder og kjønn. De ulike sammensetningene er som følger:

 • 2.-3. trinn blandet
 • 4.-5. trinn gutter
 • 4.-5. trinn jenter
 • 5.-6. trinn gutter
 • 6.-.7. trinn gutter
 • 6.-7. trinn jenter
 • 8.-9. trinn gutter
 • 8.-9. trinn jenter

Dersom begge eller alle søsknene fyller kriteriene for å være på samme camp, vil det i de aller fleste tilfeller også bli slik. Merk at det fortsatt er loddtrekning om plassene på Camp Hudøy og at det derfor kan hende at en av søsknene får den aller siste ledige plassen i en gitt periode. I det tilfellet vil systemet prioritere å fylle den ledige plassen fremfor å holde søsknene samlet. Ta gjerne kontakt med oss om dette skjer med deg, så skal vi se nærmere på hva som er mulig i hvert enkelt tilfelle.

Ja, vi har et vennekodesystem som gjør at du selv kan bestemme om du vil søke med en venn eller ikke. Systemet har dessverre ikke mulighet til å koble flere enn to søkere til hverandre, og sammenkoblede søkere deltar i loddtrekningen om de ledige plassene på lik linje med de som ikke er koblet med en venn.

Så fremt begge har ønsket seg samme camp(er) og samme periode(r), vil vennekodesystemet i de fleste tilfeller holde de sammenkoblede søkerne sammen. Unntaket er dersom en av søkerne skulle få den aller siste ledige plassen på en gitt camp. I det tilfellet vil systemet bryte sammenkoblingen for å fylle den ledige plassen.

Ikke noe problem, det holder at én av søkerne legger inn en annen søkers vennekode for at begge søkerne skal bli koblet sammen i systemet. Dersom man senere skulle velge å bryte denne sammenkoblingen, vil begge søkerne få opp en vennekode som så kan sendes til noen andre.

Grunnen til at søker A «mister» sin egen vennekode etter å ha brukt vennekoden hen fikk fra søker B, er rett og slett for å hindre at søker A sender sin vennekode til søker C, når hen egentlig er koblet med søker B. På den måten kan systemet koble to og to søkere sammen uten å være redd for at det oppstår lange, uhåndterbare kjeder av sammenkoblede søkere.

Ja, det er nok lurt. Algoritmen som fordeler søkere på de ulike campene forsøker å innfri alle søkernes førstevalg først, før den tar hensyn til søsken- og vennekoblinger.

Sommerjobb på Camp Hudøy?


Vi har flere ulike stillinger du kan søke på. Klikk her for å se stillingsbeskrivelser.

Har du ikke jobbet på Hudøy før kan du ikke søke jobb som leder eller fritidsleder. For å søke i helsetjenesten må du være utdannet sykepleier eller lege/medisinstudent. For å søke som fritidsassistent må du kunne seile.

Det finnes ingen egen pakkeliste for sommeransatte, men stort sett trenger du det samme som barna. Klikk her for å se pakkelisten deltakerne blir bedt om å følge.

Som ansatt på Camp Hudøy møter du sammen med de andre som skal jobbe sammen med deg to dager før barna kommer. Du vil da bli satt inn i arbeidsoppgaver og klargjøring av campen. Når du takker ja til jobben får du en «min side» med innlogging og tilgang til nyttig informasjon og opplæringshefter som du må lese før du kommer. I tillegg inviteres du til digitale samlinger hvor blir gitt nyttig informasjon, og du får mulighet til å spørre om ting du lurer på.

Ja, alle som jobber på Camp Hudøy må levere politiattest. Når du får tilbud om stilling får du et skriv fra oss som du må legge ved for å søke om politiattest. Når du har fått politiattesten må den sendes per post til oss.

Ønsker du å leie?


Utleiesesongen deles  i to perioder. I år gjelder følgende datoer:

 • Våren: 22. mai til 16. juni 2023 (for pinsen er vi avhengig av et visst antall bookinger for å kunne åpne for utleie)
 • Høsten: 14. august til 8. september 2023.

Fortrinnsvis skoler og foreninger, men også privatpersoner. Osloskoler og skoler/organisasjoner fra Tønsbergområdet vil bli prioritert om det er flere som ønsker booking på samme tid.

Når man leier på Hudøy er båttransport fra fastlandet til Hudøy inkludert når man kommer og drar som en samlet gruppe. Adressen for kaia på fastlandet er Budalstranda 21 (busstoppet heter bare Budal). Her er det ikke mulig å parkere, men plassen kan gjerne brukes til lossing og lassing av bagasje. Vi har parkeringsplasser for de som leier i Langvika, et par hundre meter sør for Budal.

Døgnprisen for 2023 er kr 3.700,- per koloni og kr 1.000,- per Tantebo. I tillegg kommer kr 130,- per person uavhengig av antall døgn.

Båt er inkludert ved ankomst og avreise hvis gruppen kommer samlet. Ekstra båtturer faktureres.

Hittegods/gjenglemt etter Camp Hudøy 2023

Hittegods/gjenglemt etter Camp Hudøy 2023 blir kjørt tilbake til Oslo og kan hentes på følgende sted til følgende tider: Nabolagshuset Petersborg, Sigurd Hoels vei 35, 0655 Oslo Åpningstider Torsdag 17. august…

Camp Hudøy 2023 – Nyhetsbrev #6

Dette er en kopi av e-posten som ble sendt til alle som i slutten av juli hadde fått plass på Camp Hudøy 2023. Denne gangen er informasjonen hovedsakelig rettet mot de med plass i 3. periode. Les nøye og følg opp det som er aktuelt for…

Camp Hudøy 2023 – Nyhetsbrev #5

Dette er en kopi av e-posten som ble sendt til alle som i starten av juli hadde fått plass på Camp Hudøy 2023. Denne gangen er informasjonen hovedsakelig rettet mot de med plass i 1. og 2. periode. Les nøye og følg opp det som er aktuelt…

Camp Hudøy 2023 – Nyhetsbrev #4

Dette er en kopi av e-posten som ble sendt til alle som i slutten av juni hadde fått plass på Camp Hudøy 2023. Denne gangen er informasjonen hovedsakelig rettet mot de med plass i 1. periode. Les nøye og følg opp det som er aktuelt for…

Camp Hudøy 2023 – Nyhetsbrev #3

Dette er en kopi av e-posten som ble sendt til alle som i starten av juni hadde fått plass på Camp Hudøy 2023. Den inneholder praktisk informasjon som vil være nyttig nå de neste par ukene. Vi sender flere slike nyhetsbrev i tiden fram…

Camp Hudøy 2023 – Nyhetsbrev #2

Dette er en kopi av e-posten som ble sendt til alle som i midten av mai hadde fått plass på Camp Hudøy 2023. Den inneholder praktisk informasjon som vil være nyttig nå de neste par ukene. Vi sender flere slike nyhetsbrev i tiden fram mot…

Camp Hudøy 2023 – Nyhetsbrev #1

Dette er en kopi av e-posten som ble sendt til alle som i slutten av april hadde fått plass på Camp Hudøy 2023. Den inneholder praktisk informasjon som vil være nyttig nå de neste par ukene. Vi sender flere slike nyhetsbrev i tiden fram…

Periodeoversikt Camp Hudøy 2023

Her er årets datoer for deltakere på Camp Hudøy. Som vanlig er det 12-dagerscamp for de eldste og 5-dagerscamp for de yngste. Merk at 4. og 5. periode gjennomføres parallelt med 2. periode, og at 6. og 7. periode gjennomføres parallelt…

Hudøybarn gir råd til ordføreren

Før sommeren spurte ordfører Marianne Borgen Hudøybarna om råd for fremtidens Oslo og hvordan vi kan gjøre byen enda bedre. Sammen har vi derfor laget en film med masse kloke innspill, tanker og håp – filmen skal vises for Marianne den 9. desember!