Endelig camp på Hudøy igjen!

Barn siste dag på Hudøy

Nå er søknadsportalen åpen og vi tror at det blir feriekoloni til sommeren

Til alle dere som lurer – vi tror at det blir feriekoloni på Hudøy sommeren 2021. Men alle de gode vanene vi har fått det siste året må vi nok ta med oss.

Administrasjonen i Stiftelsen Hudøy har sammen med Oslo kommune sett på hvordan vi kan gjennomføre feriekoloni på en trygg måte, fordi vi vet hvor viktig en god ferieopplevelse er for Oslobarna! Vi tenker at alle unge nå er gode på smittevernstiltak fra skole og samvær med venner, og at de voksne også har lært masse. Alt dette tar vi med oss når vi gjennomfører feriekoloni til sommeren.

Hva skal vi gjøre for å være trygge?
Det viktigste vi må gjøre er å sikre at alle de barna som kommer er friske når de kommer. Hvis man har symptomer eller er i karantene, må man teste seg og bli symptomfri før man kan komme. Hvis noen skulle få symptomer underveis mens de er på Hudøy, jobber vi for at man kan testes på øya og være i karantene til man får svar. Kanskje har hurtigtestene blitt så gode til sommeren at man kan få svar med en gang.

Utover dette skal vi ta med oss alle de gode vanene vi har fått det siste året: vaske og sprite hender, vaske ekstra godt rundt oss, ha god hostehygiene og holde avstand når vi må. Vi kommer nok ikke til å trenge munnbind. Det kan bli slik at det ikke blir felles arrangementer på øya og at ikke alle kan leke med alle – men alle skal kunne leke med noen.

Vi kommer til å bruke de samme trafikklysene som skolen har brukt det siste året. Hver koloni blir en kohort og hvor mye og hvordan de unge kan være sammen med andre kolonier kommer an på hvilket trafikklys vi er på til sommeren. Vi håper selvfølgelig på grønt lys og gode muligheter for å få nye venner på tvers.

Vi gleder oss til å se dere alle sammen! Husk å søke innen fristen den 8. mars!